Getuigen gezocht; man aangehouden na poging autodiefstal

woensdag 13 februari 2013

Barneveld - De politie heeft woensdagmiddag 13 februari op de Nieuwe Markt in Barneveld een 31-jarige man uit Lunteren aangehouden. De man had getracht de autosleutels van een vrouw te stelen.

Een surveillerende agent werd op de Nieuwe Markt door een getuigeaangesproken. Hierbij bleek dat hij achter een man aanzat die zojuist hadgeprobeerd de autosleutels van een 60-jarige Nijkerkerveense af te pakken. Hetvoorval had nog maar net plaatsgevonden en de motoragent kon de man staandehouden. De Lunternaar stelde zich hierbij direct dreigend op richting de agentdie hem met gepast geweld heeft aangehouden.

De poging diefstal vond rond 14.00 uur op de Nieuwe Markt inBarneveld, ter hoogte van het uitzendbureau plaats. De man had geprobeerd deautosleutels van de vrouw af te pakken en dreigde met geweld. De man vluchtteuiteindelijk zonder autosleutels waarbij de getuigen hem achterna rende. Demotoragent bleek op het juiste moment op de juiste locatie en kon de man directaanhouden.

Getuigenoproep

Vermoedelijk heeft de Lunternaar, voordat hij de Nijkerveensevan haar autosleutels probeerde te bestelen, dit ook zonder succes bij eenandere vrouw geprobeerd. Het zou gaan om een blonde vrouw. De politie komt graagmet deze vrouw in contact en vraagt haar contact op te nemen met de politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is opzoek naarmogelijke getuigen. De politie kan via 0900-8844 worden bereikt.

(2013016327)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld