Grote vuurwerkvangst in zeecontainer na politie-onderzoek

dinsdag 9 december 2014

Lunteren - Na langdurig onderzoek heeft de politie op dinsdagochtend 9 december drie verdachten aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij de import van illegaal vuurwerk en de handel daarin. Het vuurwerk werd aangetroffen in een container aan de Meulunterseweg in Lunteren.

De zeecontainer stond verstopt in een loods. Agenten troffennaar schatting 8000 kilo illegaal vuurwerk aan. Dit vuurwerk zal wordenvernietigd. De drie verdachten zijn een 50-jarige man uit Lunteren, een29-jarige vrouw uit Ermelo en een 59-jarige man zonder vaste woon- ofverblijfplaats.En van de grootste partijen

De zeecontainer met vuurwerk bevat n van de grootste partijendie de politie in Oost-Nederland dit jaar heeft aangetroffen. Bij de aanpak vanvuurwerk richt de politie zich vooral op de handel en de opslag van illegaalvuurwerk.

Gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeergevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere nietveilige plekken worden opgeslagen, vormen een reel gevaar voor omwonenden.Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, meternstig letsel tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te meldenals zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kanvia 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer informatie overvuurwerk leest u opde speciale pagina Vuurwerk.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld