Overvallers Barnevelds restaurant verdacht van reeks misdrijven

donderdag 13 februari 2014

Barneveld - De 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 25-jarige vrouw uit Barneveld die ervan verdacht worden het restaurant ?De Hebberd? aan de Jan van Schaffelaar te hebben overvallen zitten nog steeds vast. Het duo wordt verdacht van een reeks misdrijven, waaronder de overval op het Gulf-tankstation in Hoevelaken.

Het districtelijke overvallenteam Gelderland-Midden deedonderzoek naar aanleiding van de overval op het Barneveldse restaurant beginnovember vorig jaar en wist binnen twee weken nadien de 28-jarige man en de25-jarige vrouw te arresteren. De twee hebben intussen bekend.

Inbraak, overval en straatroof

Bij het onderzoek kwamen echter nog meer zaken aan het lichtwaar het duo van verdacht wordt betrokken te zijn geweest: een inbraak in eenwoning aan de Kranenburglaan in Harderwijk op 19 september 2013, een gewapendeoverval op het Gulf-tankstation aan de Koninginneweg in Hoevelaken op 23september datzelfde jaar, een straatroof op dezelfde dag op het Euterpeplein inAmersfoort en een bedreiging met een mes, mishandeling en vernieling van eenruit bij een woning aan het Jan Seppenplein in Barneveld op 27 oktober 2013.

Herkenning

De aangehouden verdachten kwamen letterlijk in beeld nadat eenvan de rechercheurs hen herkende aan de hand van camerabeelden, die bij een vande overvallen werden gemaakt. Bij de aanhouding van de 25-jarige vrouw werd ookeen imitatievuurwapen aangetroffen dat ze in haar tas had: een zogenoemdebabyuzi.

Helers

Gedurende het opsporingsonderzoek werden ook vier helersaangehouden; twee inwoners van Barneveld van 28 en 29 jaar die goederen in bezitbleken te hebben die waren buit gemaakt bij de Hebberd; en een 28 jarige vrouwen een 25 jarige man uit Amersfoort. Zij hadden de buit van de straatroof inAmersfoort in bezit. Het overvallenteam zet het onderzoek voort en sluit nietuit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

(2013117171)

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld