Politie onderzoekt conflict, vijf jongeren aangehouden

zaterdag 28 februari 2015

Ederveen - Vrijdagavond 27 februari heeft de politie in Ederveen vijf jongeren aangehouden die diverse wapens in hun auto?s hadden liggen. De wapens zijn in beslag genomen. De jongeren waren vermoedelijk betrokken bij een conflict tussen twee groepen jongeren. Aanleiding en toedracht van dit conflict zijn nog onduidelijk en worden onderzocht door de politie.

De politie werd vrijdag rond 21.00 uur gebeld door getuigen overeen vechtpartij die gaande was tussen twee groepen jongeren aan de Schras inEderveen. De politie was snel ter plaatse en trof n van de groepen nog aan.Omdat de toedracht niet meteen duidelijk werd is de groep gesommeerd tevertrekken. De politie bleef in de omgeving omdat de agenten er niet gerust opwaren dat de jongeren elkaar met rust zouden laten.

Even later zijn twee auto?s, waar vermoedelijk ook jongereninzaten die betrokken waren bij het conflict, aan de Hortensiastraat door depolitie ter controle staande gehouden. De politie vorderde uitlevering van allewapens die men mogelijk bij zich zou hebben. Hierop kwamen meerdere wapens uitde auto?s tevoorschijn, waaronder een boksbeugel, pepperspray en eenploertendoder. Omdat niet direct duidelijk werd van wie de wapens waren, zijnalle inzittenden van beide auto?s, in totaal vijf personen, aangehouden opverdenking van illegaal wapenbezit. Het gaat om drie 18-jarige jongens uitOverberg, Ederveen en Ede, een 19-jarige jongeman uit Ede en een 15-jarigejongen uit Ederveen.

De jongeren zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

2015101233

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld