Politie start onderzoek na vondst dode man; oorzaak niet duidelijk

woensdag 21 oktober 2015

Barneveld - De politie is op woensdag 21 oktober rond 01.20 uur een onderzoek gestart na de vondst van een dode man op de Tarweakker in Barneveld. Het is op dit moment (01.50 uur) nog niet duidelijk wat er is gebeurd, maar de politie onderzoekt dit.

In eerste instantie zal de Forensische Opsporing een onderzoek starten, zodat zo snel mogelijk duidelijk wordt of er sprake is van een misdrijf of niet. Op het eerste oog lijkt dit niet het geval, maar onderzoek moet daar duidelijkheid over geven.

De vraag of het om een misdrijf gaat, is natuurlijk van belang om te bepalen wat er verder gaat gebeuren; wordt het een politie-onderzoek of niet? De politiechef ter plaatse (de officier van dienst-politie) overlegt dit met de leiding, aan de hand van de feiten die worden geconstateerd.  

Mocht dit worden opgevat als een misdrijf, dan komt er in veel gevallen een speciale unit, worden rechercheurs opgeroepen en wordt het terrein afgezet. Dit wordt dan nauwgezet onderzocht op sporen. Bovendien zullen bewoners worden benaderd om te horen wat er is gebeurd.

Over het verloop van dit onderzoek volgt mogelijk morgenochtend verdere berichtgeving.

Wat de oorzaak ook is, er zijn nabestaanden (familie, vrienden) die iemand hebben verloren en daar zorgen we goed voor. We vangen ze op en we zorgen er voor dat zij professionele hulp krijgen als daar behoefte aan is.

Wellicht heeft u iets gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor ons werk. Laat het ons dan weten op 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld