Viertal verdacht van mensenhandel of mensensmokkel

zondag 1 maart 2015

Barneveld - Zaterdagavond 28 februari heeft de politie vier Albanese mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel. Hun vermoedelijke slachtoffers, vier Aziatische meisjes/vrouwen en n Aziatische jongeman, zijn door de politie opgevangen en gaan vandaag naar een opvangadres.

De politie ontving rond 22.30 een melding van een beveiligerover vier verdachte mannen die op de Hanzeweg in Barneveld stonden, en afkomstigleken vanaf de carpoolplaats bij de A1. Toen de politie poolshoogte ging nemenwerden de mannen niet direct aangetroffen, maar wel enkele Aziatische vrouwen ofmeisjes, zittend in een rioolbuis. In totaal werden vier Aziatische vrouwenaangetroffen. De Aziatische jongeman, vermoedelijk het vijfde slachtoffer, waser vandoor gegaan en werd iets later op een bedrijfsterrein in de omgevingaangetroffen.

De verdachten werden ook aangetroffen op een bedrijfsterrein aande Hanzeweg. Bij het afzoeken van de omgeving werd een politiehond ingezet. Deverdachten hadden zich ondermeer achter een keet verstopt. Zij zijn directaangehouden op verdenking van mensenhandel en/of mensensmokkel. Het gaat om vierAlbanese mannen van 28, 29, 32 en 38 jaar oud.

De slachtoffers konden zich niet identificeren. Het onderzoeknaar hun leeftijden en herkomst is nog gaande. Wel is inmiddels duidelijk dathet vermoedelijk om Vietnamezen gaat, deels volwassenen en deels minderjarigen.De slachtoffers zijn eerst opgevangen op het politiebureau, en gaan vandaag naareen opvangadres.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Het TeamMensenhandel van de politie Oost-Nederland heeft de zaak nu in onderzoek.2015102800

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld