Inbreker opgepakt na achtervolging

donderdag 23 april 2015

Lunteren - Een buurtbewoner die iemand over een schutting ziet klimmen, een getuige die iets verdachts hoort en rennende agenten die een verdachte aanhouden. Mede dankzij alerte buren heeft de politie woensdagavond 22 april een inbreker aan kunnen houden in Lunteren.

De politie werd gebeld omdat een buurtbewoner zag hoe een manover de schutting bij de buren klom, terwijl de buren niet thuis waren. Agentengingen meteen ter plaatse en zagen hoe een man bij het huis aan de Boomakkerwegwegrende richting het bos. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren de manuit het oog.

Even later werden de agenten echter aangesproken door eengetuige die iets in zijn tuin had gehoord. Toen de agenten poolshoogte namen,zagen ze een man op het dak van een garage liggen. Opnieuw ging de verdachte ervandoor. Opnieuw zetten agenten de achtervolging in en konden de man aanhouden.

In het huis aan de Boomakkerweg bleek inderdaad te zijningebroken, de verdachte heeft tijdens zijn vlucht de buit van zich afgegooid.De gestolen spullen zijn inmiddels teruggevonden door de politie. De verdachteblijkt een 42-jarige man uit Servi te zijn, de politie doet verder onderzoeknaar hem.

Een dag eerder werd een straat verderop ook al een inbrekeraangehouden. Hier werd een man overlopen door de bewoonster van een huis.

(2015196452)

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld