Man aangehouden voor schieten met luchtbuks

vrijdag 20 maart 2015

Leusden - Vrijdagmiddag 20 maart werden twee personen in de Leusdense Noordwijck beschoten met een luchtbuks. Een verdachte werd aangehouden.

Rond 12.30 uur belde een bewoner van de Marterhoeve de politie.Hij had geknetter op zijn huis gehoord en dacht dat er met een luchtbuks wasgeschoten. Ongeveer tegelijk meldde een man die zich op de Dinkelwijk bevond,dat hij een kogeltje rakelings langs zijn hoofd had voelen gaan. Agenten kondenop dat moment niet achterhalen waar vandaan mogelijk geschoten was. Korte tijdlater, rond 15.00 uur, werd een 11-jarige jongen op de Hunzewijk op zijnborstbeen geraakt door een kogeltje dat waarschijnlijk met een luchtbuks wasafgeschoten. De jongen liep daarbij een flinke blauwe plek op en is voorcontrole naar het ziekenhuis gegaan. Opnieuw zochten de gewaarschuwde agentennaar een mogelijk schutter. Zij kwamen uit bij een woning in de wijk en hieldendaar een 30-jarige Leusdenaar aan. In de woning troffen zij een luchtbuks aan,die zij in beslag namen. De Leusdenaar werd meegenomen naar het politiebureauvoor verhoor. De politie onderzoekt of de Leusdenaar ook betrokken is geweestbij eerdere incidenten in de wijk waarbij mogelijk met een luchtbuks isgeschoten.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld