Kilometerslange achtervolging uit vrees voor boetes

donderdag 7 mei 2015

Barneveld - Na een kilometerslange achtervolging over de A1 heeft de politie woensdag 6 mei in samenwerking met collega?s uit andere eenheden en de Koninklijke Marechaussee bij Muiderberg twee mannen aangehouden. De twee sloegen op de vlucht voor de politie, omdat ze dachten dat ze nog teveel boetes te hebben openstaan.

Agenten in Barneveld zagen het duo, een 17-jarige Voorthuizenaaren een 20-jarige Haarlemmer omstreeks 16.00 uur rijden over de Baron vanNagellstraat. Via de ANPRin hun surveillanceauto kregen ze een signaal dat de auto waarin het duo reedeen controle noodzakelijk maakte. De bestuurder weigerde echter te stoppen endraaide vol gas de A1 op richting Amsterdam.

Daarop ontstond een achtervolging waaraan verschillende eenhedenvan de politie aan deelnamen. De bestuurder maakte diverse verkeersovertredingenom te proberen de achtervolgende agenten af te schudden. Bij Muiderberg verloorde bestuurder de macht over het stuur en botste op een betonnen vangrail. DeVoorthuizenaar raakte daarbij lichtgewond en werd voor controle naar hetziekenhuis gebracht. Omdat hij verder niets mankeerde is hij vervolgensmeegenomen naar het politiebureau, evenals de 20-jarige bestuurder. Dieverklaarde later dat hij op de vlucht was geslagen, omdat hij bang was dat hijteveel boetes had openstaan. De man krijgt nu proces-verbaal voor diverseverkeersovertredingen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

(2015219975)

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barneveld | 112 alarmeringen Barneveld | Goedkoop Tanken in Barneveld | Supermarkten in Barneveld | Weerbericht Barneveld